Print Vermelding Sla vermelding op in PDF

Kanotochten

  1. Home
  2. »
  3. Nederland
  4. »
  5. Drenthe
  6. »
  7. Schipborg
  8. » Kanotochten
Description:

Drentsche Aa Kanotocht

Deze kanoroute brengt u over het schitterende riviertje de Drentsche Aa vanuit Schipborg naar De Punt. Onderweg kunt u volop genieten van het prachtige
stroomdallandschap en de sterk meanderende rivier.

De lengte van de tocht is ongeveer 14 km. Bij het eindpunt wordt u weer opgehaald.

Hunzetocht

Via de rivier de Hunze kanoën Spijkerboor naar het Zuidlaardermeer. Bij één van de paviljoens of op de surfweide kunt u eindigen. Ook kunt u kanoën naar het Haventje van Zuidlaren of Noorlaren.
Minimaal 6 personen.

 

Kanotocht vanuit het haventje van Onnen

Via havenkanaal van Onnen vaart u naar het Drents Diep en vervolgens naar het Zuidlaardermeer. U kunt eindigen bij één van de paviljoens. Een schitterende tocht vol afwisseling.
Minimaal 10 personen.

Kanotocht bovenloop Drentsche Aa

De bovenloop van de Drentsche Aa is gekanaliseerd, maar ondanks dat is het zeer de moeite waard om hier te kanoën. De natuur is hier zeer mooi. Onderweg moet er een paar keer “gekluund” worden.
Minimaal 10 personen.

Zuidlaardermeertocht

Rondgaande tocht door middel van fietsen, lopen en kanoën. De groep wordt in tweeën verdeeld. Een deel van de groep gaat per fiets met behulp van een routebeschrijving naar het hunebed in Noordlaren en wandelt vervolgens naar het Zuidlaardermeer.
De andere helft van de groep fietst naar de Hunze. Hier liggen de kano’s klaar waarmee men naar het Zuidlaardermeer vaart. Beide groepen ontmoeten elkaar bij het meer. Hier wordt gewisseld en beide groepen vervolgen in tegengestelde richting hun weg. Bij deze tocht is een lange en een korte route mogelijk.
Minimaal 12 personen.

Kano & wandeltocht Midlaren - Haventje Noordlaren

Vooral aan het begin van een zomeravond heel mooi. Een deel van de groep gaat per kano over het Zuidlaardermeernaar het mooie haventje van Noordlaren. Het andere deel van de groep wandelt (evt. met klootschieten) met behulp van een routekaart ook naar het haventje. Hier wordt gewisseld. Na gedane inspanning is het goed rusten in één van de restaurants in de buurt. Minimaal 12 personen.

Kamer boeken bij B&B / Hotel "Hoeve de Vredenhof"

Ga naar deze en andere toeristische trekpleisters en boek een kamer bij Hoeve “De Vredenhof” voor een zorgeloos en ontspannen verblijf.

Address:
Borgweg 37, Schipborg 9469 PG
Telephone: 050 - 4091251
Category: