Print Vermelding Sla vermelding op in PDF

Holland International Blues Festival

  1. Home
  2. »
  3. Nederland
  4. »
  5. Drenthe
  6. » Holland International Blues Festival
Date: 9 en 10 juni
Description:

Uit Den Haag dienden zich een paar blues groepen aan maar de grote doorbraak van de blues kwam uit een onbekende hoek. Uit Assen en vooral het dorp Grolloo waar de inmiddels legendarische Cuby & the Blizzards vandaan kwamen. Aangevoerd door de oprichter en leadzanger, Harry “Cuby” Muskee, kreeg Nederland ineens een serieuze tegenhanger voor al het blues geweld dat uit Engeland het continent bestormde. De reputatie van de beste en zeer bevlogen blues zanger van het continent heeft Muskee tot aan zijn overlijden gekoesterd. Deze status leeft nog voort in zijn geboortestad Assen en mede in Grolloo waar zelfs een heus museum ter ere van hem en zijn Blizzards geopend is.

Dit Festival wil zich voor dit muziekgenre profileren als het Monterey van Europa. Het zal het podium worden waar oude en vooral jonge blues goden hun talenten aan de wereld kunnen etaleren. Waar sterren en ambassadeurs worden geboren. Voor een muziekuiting die te lang en ten onrechte in de schaduw heeft gestaan van andere muziekstromingen. Een muziekvorm die haar doorbraak gaat maken en de internationale erkenning krijgt die zij verdient. Eindelijk, vele decennia later.

En welke plaats in Nederland kan zich het best met gepaste trots die rol opeisen?

Dat moet Grolloo zijn, het New Orleans, het Mississippi, het Alabama (of Chicago?) van Europa.

Op 3 en 4 juni 2016 werd tijdens de eerste editie van het Holland International Blues Festival de eerste stap op weg naar een grandioos muzikaal avontuur gezet. Een avontuur dat een vervolg krijgt tijdens de tweede editie op 9 en 10 juni 2017.

Kamer boeken bij B&B / Hotel "Hoeve de Vredenhof"

Ga naar deze en andere toeristische trekpleisters en boek een kamer bij Hoeve “De Vredenhof”
voor een zorgeloos en ontspannen verblijf.

Address:
Category: