Print Vermelding Sla vermelding op in PDF

Klompenmuseum

  1. Home
  2. »
  3. Nederland
  4. »
  5. Drenthe
  6. »
  7. Eelde
  8. » Klompenmuseum
Description:

Wie aan Nederland denkt, denkt aan klompen. De houten schoen is het symbool voor het vlakke kikkerlandje, maar komt oorspronkelijk uit Frankrijk en niet uit Nederland. In het Internationaal Klompenmuseum in Eelde ontdek je alles over de klomp. Het museum herbergt de belangrijkste en een van de grootste collectie klompen ter wereld. Bekijk de ruim 2.200 klompen en ook de machines waarmee ze gemaakt zijn! Een gedeelte van deze collectie wordt jaarlijks tentoongesteld in een expositie.

Laat je verrassen door een uitgebreide tentoonstelling over houten schoeisel wereldwijd en vergelijk klompen uit verschillende landen, zoals Frankrijk en Denemarken, maar ook uit andere werelddelen. Het is soms verbazingwekkend om te zien op welk schoeisel er gelopen werd. Leer alles over de geschiedenis van de klomp en de ontwikkeling van de eerste schoenen met houten zolen. De broers Eiso en Egbert Wietzes, de laatste klompenmakers in Eelde, waren naast klompenmakers ook klompenverzamelaars. Hun internationale collectie van ongeveer zeshonderd paar is de basis geweest voor het museum. De collectie wordt nog steeds aangevuld met giften en aankopen en bestaat nu uit klompen uit zo'n veertig landen. In 2009 heeft het bestuur van het museum een grote collectie, bijna zeshonderd paar klompen, uit Frankrijk aangekocht.

Kamer boeken bij B&B / Hotel "Hoeve de Vredenhof"

Ga naar deze en andere toeristische trekpleisters en boek een kamer bij Hoeve “De Vredenhof” voor een zorgeloos en ontspannen verblijf.

Address:
Wolfhorn 1A, Eelde 9761 BA
Telephone: 050 - 3091181
Category: